Producte

POTA BLAVA IS DIFERENT

Si ens posem bec a bec davant d’un Pota Blava, és fàcil detectar que no és un pollastre normal. Amb el distintiu d’Indicació Geogrà ca Protegida (IGP), és un animal com els pollastres d’abans, ben criats i naturals, amb una carn rica en proteïna i amb poc contingut en greixos. I són així d’autèntics gràcies al treball dels avicultors i pagesos que van recuperar i conservar aquesta raça d’aviram tradicional i mediterrània.

 

Per terres deltaiques han passat aus amb una qualitat molt diferenciada des de l’edat mitjana. La gent gran recorden l’esforç que va fer als anys trenta la Granja Avícola Colominas, un esperit que manté viu l’Associació de Criadors Raça Prat i la Granja Torres.

 

És un animal únic. El seu plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes, i unes cuixes sense plomes i allargades amb un color blau pissarrós; la seva criança a l’aire lliure, corrent amunt i avall del Delta del Llobregat, i una alimentació a base de productes naturals. El Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat certi ca la seva criança natural.

 

Tota aquesta criança aconsegueix resultats top a la cuina: els xefs poden treballar amb una carn fina i melosa, de gust i sabor persistents, rica en proteïnes i amb pocs greixos. Què fas llegint això en lloc de fer una queixalada a alguna de les tapes que surten a la guia que tens a les mans?

 

LLOAT SIGUI EL POTA BLAVA... I TOTS ELS PRODUCTES DEL PARC AGRARI!

El Prat, amb una llarga tradició agrícola, és un dels 14 municipis del Parc Agrari, un luxe del qual hem de ser conscients. Tenir la ciutat envoltada de camps, que permeten tenir ben a prop els productes frescos que s’hi conreen i que podeu comprar qualsevol dissabte al Mercat de Pagès o a les agrobotigues de la ciutat.

 

Amb 2700 hectàrees, és una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues del país malgrat les infraestructures i la industrialització, l’agricultura ha aconseguit mantenir el pols de la pagesia, que ens regalen productes d’horta i fruiters, frescos i saborosos, acabats de collir.

Ha de tornar a ser el nostre rebost, perquè ens hi va la salut. I que sigui el nostre patrimoni ecològic, paisatgístic i cultural.

 

Cada vegada tenim més present la potent xarxa entre consumidors i pagesos del Parc Agrari, i conèixer les fruites i verdures que es cultiven als seus camps. Trobareu poques excuses per no fer un consum de proximitat i responsable amb el medi ambient: al vostre abast tindreu els productes del camp, fruit de la feina de generacions de pagesos que han treballat la terra, amb la garantia d’origen i de frescor, i el compromís amb el medi ambient, el territori i l’aposta de futur del Parc Agrari.

 

No cal sortir del Prat: al costat de casa teniu un mercat de pagès o una botiga de con ança, on podem adquirir queviures de temporada, frescos, locals, més justos social i ambientalment i, també, més saludables.