Producte

ELS CALÇOTS DE GAVÀ OMPLEN LA TAULA

TASTAR CALÇOT ÉS SALUT, ECONOMIA LOCAL I TRADICIÓ!

 

La gastronomia de Gavà és el fruit d’una horta espectacular, provinent del passat agrícola de la ciutat que ha aconseguit reciclar- se i tornar a tenir una vitalitat envejable.

 

A la nostra ciutat tenim dos productes de referència i d’una qualitat suprema gràcies a les particulars característiques del sòl arenós, poc argilós i compacte, i del clima durant els mesos de la collita. Un ja el coneixeu, l’Espàrrec de Gavà. L’altre és el protagonista de la ruta gastronòmica que encetem enguany. Els Calçots de Gavà res han d’ envejar a altres amb més trajectòria històrica: el 2018 se’n van produir més de cinc milions, un producte que ha donat una segona oportunitat als pagesos per desenvolupar la seva agricultura.

 

El Calçot és una varietat de ceba tendra, suau i blanca que dona moltes possibilitats a la

cuina, i la seva aportació en nutrients és considerable: se li reconeixen propietats diürètiques, antioxidants i antibacterianes, que prevenen el risc de patir malalties cardiovasculars.

Tant l’Espàrrec com els Calçots de Gavà són productes de qualitat i proximitat i, alhora, posen en valor la feina dels pagesos. A més, ens permet apostar pels productes locals, ajudar a sensibilitzar en el consum de productes més sans i sostenibles i que formen part de la història de la nostra ciutat.

PARC AGRARI DEL BAIX LLOBREGAT A GRANEL!

Al Baix Llobregat hi ha molts productes agrícoles de primera. No tenim els espinacs de Popeye, però sí un bon grapat d’aliments cultivats i criats al voltant del delta del Llobregat. Malgrat les infraestructures i la industrialització, l’agricultura ha aconseguit una nova empemta que manté viva una de les zones agrícoles més fèrtils i antigues del país.

 

Són un total de 2.700 hectàrees que la pagesia s’esforça a tirar endavant i que les persones potenciem comprant a les seves botigues i als mercats de pagès. Hem redescobert els productes que es conreen al costat de casa, ben frescos i saborosos, acabats de collir. És el nostre patrimoni!

AMB EL CAMP A CASA FEU DIANA!

El web www.elcampacasa.com ja hauria de ser als favorits del vostre explorador. Una manera senzilla de crear xarxa entre consumidors i pagesos del Parc Agrari, amb la possibilitat d’adquirir les fruites i verdures que cultiven als seus camps. Trobareu poques excuses per no apropar-vos a la riquesa agrícola del delta del Llobregat i l’exclusivitat dels seus productes, fruit de la feina de generacions de pagesos que han treballat aquestes terres.
 
A més, tindreu l’oportunitat de participar d’una economia més ecològica: no cal anar a les grans superfícies; al costat de casa segur que teniu un mercat de pagès o un botiga de confiança. El comerç de proximitat us fa més responsables i més ben alimentats!
RT @retallsdecuina: Avui el Calçot de Gava és el protagonista! A la Plaça Major tasta'l cuinat de mil maneres pels restauradors de Gava. F… 1 day ago